Traplift

De trap is onderdeel van ons dagelijks leven!

Wanneer u in een huis met een trap woont is de trap onderdeel van het leven. De trap op en af naar de slaapkamer en badkamer is vaak onderdeel van ons dagelijks ritueel. Wanneer, om wat voor reden dan ook, traplopen minder makkelijk gaat wordt de trap een obstakel.
Vaak is het de overweging om te verhuizen naar een woning waar alles gelijkvloers is. Dit betekent echter uit de vertrouwde leefomgeving weggaan. Maar waarom? Door de installatie van een traplift kunt u de trap weer eenvoudig gebruiken. Dit is toch veel eenvoudiger?

Wat is een traplift precies?

Een traplift is een transportmiddel. Het is een ‘ondersteuning’ om de trap gewoon te gebruiken. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De stoel, waarop u zit, beweegt moeiteloos langs de rail naar boven en beneden. De aansturing vindt plaats via een knop of joystick op een van de leuningen. De motor van de
traplift zit in de stoel. De traplift werkt op accu’s die via het lichtnet opgeladen worden. De uitgebreide technische details ontvangt u automatisch van verschillende aanbieders als u informatie aanvraagt.

Voor iedere trap een passende traplift

Op bijna iedere trap is een traplift te installeren. De rails van de traplift wordt altijd op maat gemaakt voor trappen met een of meerdere bochten en aangepast voor rechte trappen. Het gebeurt zelden dat een trap ongeschikt is voor een traplift. In zo een extreme uitzondering valt er te denken aan bijvoorbeeld bijna verticale, zeer smalle of instabiele trappen.
Door de huidige technologische ontwikkelingen kan er vandaag de dag op bijna iedere trap een passende traplift geïnstalleerd worden. Hieronder staan de 3 hoofdcategorieën omschreven.

Trapliften voor
rechte trappen

Wanneer een trap in een rechte lijn naar boven gaat kan een rechte traplift geplaatst worden. De installatie van een rechte traplift is eenvoudiger dan voor een traplift met bocht.
De rails voor rechte trapliften zijn veelal uit voorraad leverbaar. Alleen de lengte van de rails wordt per trap op maat aangepast. Een aantal aanbieders hebben ook standaard stoelen voor deze trapliften in huis waardoor snellere installatie vaak mogelijk is. Mocht de levertijd belangrijk zijn dan is dit een puntje van aandacht om in uw keuze mee te nemen.

Trapliften voor
trappen met bochten

Zodra een trap boven op een ander punt eindigt dan waar de onderste trede begint is er een traplift met bocht nodig. Onder deze trappen vallen ook de trappen met een bordes en spiraal trappen. De rails voor trapliften met een bocht worden altijd op maat gemaakt. De accu van de traplift wordt via de rails opgeladen. Bij een traplift met een bocht kunt er ervoor kiezen om, indien mogelijk, het oplaadpunt van de traplift uit het zicht te laten
installeren. Er zijn enkele modellen trapliften voor meerdere verdiepingen. Wilt u direct weten of op uw trap een
traplift geïnstalleerd kan worden?
Bel dan naar een van onze adviseurs op telefoonnummer 071-568 00 21.

Buitenliften

Trappen zijn er natuurlijk niet alleen in huis. Veel huizen hebben een trap naar de voordeur.
Maar wat als deze trap een obstakel begint te worden? Dan kunt u kiezen voor een buitentraplift.
Seniorpronto heeft een selectie gemaakt van aanbieders die ook trapliften voor buitenshuis leveren. Bij buitentrapliften heeft u de keuze uit trapliften voor rechte trappen en trappen met een bocht of bordes. Bij trapliften voor buiten worden andere materialen gebruikt voor de rails en de stoel vanwege veelal wisselende weersomstandigheden.

Waar wordt de traplift geïnstalleerd?

Afhankelijk van de trap kunt u veelal zelf kiezen aan welke kant van de treden u de traplift geïnstalleerd wilt hebben. Dat kan aan de binnenzijde of buitenzijde zijn.
Hierbij wordt altijd rekening gehouden met eventuele medegebruikers van de trap. De beschikbare ruimte in de gang speelt ook een rol. Zit er een deur direct naast de trap dan zal er gekozen moeten worden voor een traplift met opklapbare rail. Dit zijn slechts een aantal punten die in overweging genomen moeten bij het kiezen van een traplift. Wij raden daarom altijd aan een afspraak te maken met een of meerdere aanbieders.
Laat u op dit gebied uitgebreid adviseren.

Budget, standaard en luxe trapliften

Bijna iedere trap is uniek en ieder mens heeft andere wensen en een ander budget.
Seniorpronto heeft aanbieders geselecteerd die aan de verwachtingen en vragen van een ieder die een traplift nodig heeft tegemoet kunnen komen. Trapliften zijn er in budget, tandaard en luxe uitvoeringen. Wat betekent die precies? Een budget traplift is een kwaliteits traplift alleen zonder enige luxe of extra’s.
Hierdoor ligt de aanschafprijs lager. Bij een standaard traplift zijn standaard extra’s opgenomen die voor meer comfort zorgen. Bij een luxe traplift zijn veel opties mogelijk, kunt u zelf de kleur en stoffering van de stoel bepalen en de kleur van de rails uitkiezen.

Wilt u meer weten over financiering of subsidies?

De meeste aanbieders kunnen u helpen met informatie hierover. Een aantal van de aanbieders regelen zelf financieringen voor u. Bij het invullen van de adviesaanvraag kunt aangeven dat u graag meer wilt weten over de financieringsmogelijkheden.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidies?
Zodra u met een adviseur spreekt kan deze u hier meer informatie over geven. Wilt u meteen weten wat mogelijk is? Het WMO loket van de gemeente kan u op dit gebied nauwkeurig antwoorden.

De expertise van Seniorpronto maakt uw keuze eenvoudiger

Een traplift is niet een product dat men dagelijks koopt. Gedegen productkennis is belangrijk. Omdat het in de veelvoud van online aanbieders lastig kan zijn een juiste keuze te maken maakt Seniorpronto de voorselectie voor u. Dit maakt de keuze voor u eenvoudiger. Alle aanbieders en producten zijn met zorg geselecteerd. Alleen bedrijven die service en garantie bieden en jarenlange ervaring hebben met trapliften en installeren worden geschikt bevonden.

Barrièrevrij wonen met een traplift

Barrièrevrij wonen betekent letterlijk het wonen zonder barrières, belemmering, drempel, hindernis. Veel mensen kiezen er vandaag de dag voor om het huis barrièrevrij te maken.
Het enorme voordeel van de huidige woning barrierevrij maken is dat men daar kan blijven wonen waar men woont. Verhuizen en uit de vertrouwde omgeving weggaan is onnodig. Met het installeren van een traplift is de trap geen enkel probleem meer. Daardoor is het hele huis weer eenvoudig bereikbaar.