scootmobiel

Waarom gebruik maken van Seniorpronto?

Het uitzoeken en aanschaffen van een scootmobiel is geen alledaagse bezigheid. Welke scootmobiel geschikt is, aan welke eisen en wensen voldaan moet worden en welke prijzen correct zijn is voor een leek vaak moeilijk te bepalen. Een scootmobiel is een transportmiddel dus los van het product zijn ook service en garantie belangrijk. Om het hele uitzoek en aanschaf proces stressvrij te laten verlopen kunt u onze expertise inschakelen. Wij helpen u op een eenvoudige manier het juiste product, voor de juiste prijs voor de betreffende situatie te vinden.

De scootmobiel als vast onderdeel van onze huidige samenleving!

Het is nog geen 30 jaar geleden dat scootmobielen grote lompe voertuigen waren met een negatief imago. Sinds die tijd heeft er een ware revolutie plaatsgevonden. Een scootmobiel is onderdeel van onze maatschappij, ons dagelijks leven, geworden. Waarom thuis blijven zitten terwijl je met een scootmobiel weer zelfstandig op pad kunt gaan?

Voor gebruik in huis, om het huis, voor in de nabije omgeving, voor langere afstanden, voor op reis, voor recreatief gebruik, voor dagelijkse activiteiten enz is, voor iedere vorm van ‘op pad gaan’ is er een passende scootmobiel te vinden. Een scootmobiel maakt het mogelijk om met vrienden onder elkaar te zijn.

Vrij en onafhankelijk blijven genieten van wat mogelijk is

Door het gebruik van een scootmobiel kan men denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Wanneer men, door wat voor reden dan ook, minder makkelijk afstanden kan lopen kan het gebruik van een scootmobiel het leven verrijken. Soms is een scootmobiel alleen als aanvulling nodig omdat langere afstanden lopen minder makkelijk gaat. In andere gevallen is de scootmobiel nodig omdat lopen zeer slecht of niet gaat. In beide gevallen biedt het gebruik van een scootmobiel de mogelijkheid om zelfstandig te komen waar men wil.

Wat is een scootmobiel?

Voorheen heette dit handige transportmiddel een elektroscooter. De naam scootmobiel is relatief nieuw. De scootmobiel is een compact, elektrisch, transportmiddel.

Het frame is uitgerust met 3 wielen, waarbij het voorwiel zich in het midden van de stuurkolom bevindt, of met 4 wielen. Alle scootmobielen zijn voorzien van een zitting waarop de berijder plaats neemt tijdens het gebruik. Sturen doet men het stuur dat bovenop de stuurkolom zit. De scootmobielen rijden op elektra en hebben 1 of meerdere accu’s. elektrische accu’s.

Wat voor scootmobielen zijn er?

Scootmobielen zijn er in zeer veel uitvoeringen. Er zijn 2 hoofdcategorieën: de vaste of opvouwbare scootmobielen. Binnen deze 2 categorieën is er een enorm groot aanbod 3 of 4 wiel modellen. Zowel de 3 wiel als ook de 4 wiel scootmobielen zijn in eenvoudige tot zeer luxe uitvoeringen leverbaar. De opvouwbare scootmobielen kunnen veelal eenvoudig in de auto mee. De vaste scootmobielen zijn meestal groter en bij uitstek geschikt voor langere afstanden en ‘ruigere’ wegen. Bij het lezen van de mogelijkheden is het goed om te bedenken waarvoor de scootmobiel gebruikt gaat worden.

3 en 4 wiel scootmobielen

Zoals de naam al aangeeft zijn er scootmobielen met 3 en met 4 wielen. De 3 wiel scootmobiel heeft 1 voorwiel. De draaicirkel van deze scootmobielen is kleiner wat de scootmobiel wendbaarder maakt op een kleiner oppervlak. Tijdens winkelen in de supermarkt kan dit een voordeel zijn. Bij de 3 wiel scootmobiel bevindt de wielkast zich middenvoor onder het frame waardoor links en rechts van het stuur eventueel meer beenruimte is. De 4-wiel scootmobielen zijn geliefd vanwege het rijcomfort. De stabiele basis van deze modellen is te danken aan het feit dat de 4 wiel scootmobiel, net als een auto, 2 voor- en 2 achterwielen heeft. Op de wielkasten aan de voorkant kan men eenvoudig de voeten laten rusten tijdens het rijden. Beide soorten scootmobiel zijn zowel in vaste alsook opvouwbare modellen leverbaar.

Vaste en opvouwbare scootmobielen

Afhankelijk van het doel waarvoor de scootmobiel
gebruikt wordt heeft men de keuze uit vaste en opvouwbare modellen. Opvouwbare modellen zijn eenvoudig mee te nemen. Hierbij kan men denken aan de auto, in het openbaar vervoer of zelfs in het vliegtuig. Bij een aantal kleine opvouwbare modellen hoeft men alleen de zitting los te halen en kan de hele scootmobiel samen geklapt worden. Bij de wat grotere modellen moeten ook de accu’s los gemaakt worden. De vaste modellen scootmobielen zijn de grotere robuuste modellen die men over het algemeen alleen vanuit huis gebruikt voor zowel kortere als ook langere afstanden. Deze scootmobielen kunnen altijd in het geheel meegenomen worden in daarvoor geschikte
voertuigen.

Waar kunt u de scootmobiel zoal voor gebruiken?

Hieronder een kleine opsomming van een aantal mogelijkheden:

voor plezier, er gewoon op uit

naast de fiets meerijden

voor noodzakelijke bezigheden zoals boodschappen doen of een arts bezoeken

vrienden of familie bezoeken

mobiliteit voor op reis

winkelen en uit eten gaan

culturele activiteiten

mee met anderen voor een ‘wandeling’

voor gebruik in en om het huis of woonomgeving

met de hond erop uit

en nog veel meer

Waar kan ik overal heen met een scootmobiel?

Weet u dat er scootmobielen zijn met een actieradius tot wel 80km? Dit betekent dat u eenvoudig van Amsterdam naar Leiden kunt rijden en weer terug. We hebben het hier visueel gemaakt zodat u ziet hoe ver u eigenlijk kunt komen op een scootmobiel. Indien u een lange reis maakt waar u de accu’s volledig leeg rijdt zult u deze ter plekke moeten opladen. Daarna kunt u echter probleemloos weer aan de terugreis beginnen.

Voor wie is een scootmobiel geschikt?

Voor iedereen die mobiel wil zijn maar om wat voor reden dan ook minder goed, minder ver of niet kan lopen. Of diegene 14 of 95 jaar is maakt geen verschil. Een scootmobiel kan het leven van eenieder verrijken. U heeft geen rijbewijs nodig om een scootmobiel te kunnen rijden.
Omdat men deel neemt aan het verkeer is het wel een vereiste dat de berijder de scootmobiel, te allen tijde, goed kan besturen.

Service, garantie en onderhoud

Een scootmobiel is een transportmiddel dat vaak dagelijks gebruikt wordt en is daardoor aan slijtage onderhevig. Het is daarom een vereiste dat de scootmobiel, net zoals een auto, onderhouden wordt. Voor het behoud van garantie eisen de meeste leveranciers dat de scooter jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgt. Dit is nodig voor de veiligheid van de berijder maar ook voor de levensduur van de scootmobiel. Het is dus van belang dat u bij het kiezen van een scootmobiel ook rekening houdt met onderhoud.

Wilt u graag een keer proefrijden op een scootmobiel?

Om het gemak van een scootmobiel te begrijpen is het essentieel dat u weet hoe een scootmobiel rijdt. En dan niet een model maar meerdere modellen. Het verschil tussen een scootmobiel met of zonder vering ervaart men pas wanneer men rijdt. Vandaag de dag zijn er meerdere leveranciers die de mogelijkheid bieden vrijblijvend scootmobielen in de eigen omgeving proef te rijden. Wij raden u aan om hiervan gebruik te maken. Seniorpronto kan u helpen met een vrijblijvende afspraak te maken. Wij zorgen ervoor dat u alle relevante informatie thuis krijgt en dat u kunt proefrijden. Stressvrij en zonder verplichting. Als u hier gebruik van wilt maken kunt u de keuzehulp onderaan de pagina doorlopen of u kunt een mail sturen klik hier. Wij nemen daarna contact met u.

Wilt u meer weten over financiering
of subsidies?

De meeste aanbieders kunnen u informatie over financieringen geven. Een aantal van de aanbieders bieden zelf financieringen aan. Bij het invullen van de adviesaanvraag via de keuzehulp kunt aangeven dat u graag meer wilt weten over de financieringsmogelijkheden. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 071-568 00 21

Kort de voordelen van een scootmobiel op een rij

zelfstandig en onafhankelijk van anderen op pad kunnen

onderdeel zijn alle mogelijke activiteiten

Veilig en comfortabel

Zowel voor in huis/gebouw als ook voor buiten

Perfecte oplossing wanneer lopen minder makkelijk gaat of niet mogelijk is

Ook op vakanties is de scootmobiel een welkome aanvulling en ondersteuning

Eenvoudig & snel verschillende scootmobielen vergelijken?

Wilt u weten welke scootmobiel voor u geschikt zou zijn? Wilt u vrijblijvend informatie en offertes ontvangen? Gebruik dan de advies en keuzehulp. Deze doorloopt u en u klikt telkens het icoon van uw keuze aan. Aan het eind vult u uw naam, emailadres en telefoonnummer in. Wij regelen dat u de passende informatie ontvangt. In plaats van uren online zoeken en vergelijken ontvangt u binnen 1 dag alle relevante informatie van gerenommeerde scootmobiel leveranciers. Heeft u een vraag? Bel ons op 071-568 00 21