platformlift

Seniorpronto.nl is de ‘eenvoudige’ website voor hulp bij ingewikkelde keuzes. Via deze pagina helpen wij u verschillende platformliften te vergelijken. Door gebruik te maken van de keuzehulp weten wij welke platformliften voor u in aanmerking kunnen komen. Wij zorgen ervoor dat u gratis en vrijblijvend alle relevante informatie en offertes ontvangt. Eenvoudig en stressvrij.

Waarom gebruik maken van Seniorpronto?

Het uitzoeken en aanschaffen van een platformlift is geen alledaagse bezigheid. Welke platformlift geschikt is, aan welke technische specificaties voldaan moet worden en welke prijzen correct zijn is voor een leek vaak moeilijk te bepalen. Om het hele proces stressvrij te laten verlopen kunt u onze expertise inschakelen. Wij helpen u op een eenvoudige manier het juiste product, voor de juiste prijs voor de situatie te vinden.

Waarom een platformlift thuis laten installeren?

Platformliften worden vaak geassocieerd met grote gebouwen of transportbedrijven voor verplaatsen van goederen. Deze platformliften zijn meestal groot en grof. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste mensen, in eerste instantie, een platformlift uitsluiten voor het overbruggen van oogteverschillen in en rondom de woning. Heeft u er wel eens over nagedacht dat deze liften uitermate geschikt zijn voor het opheffen/oplossen van deze hoogteverschillen? Hoe eenvoudig, veilig en relaxed is het om met een druk op de knop personen, goederen of een rolstoel in of rondom het huis te verplaatsen? Een platformlift is hiervoor een ideaal, en gebruiksvriendelijk, transportmiddel.

Wat is een platformlift?

Zoals de naam al aangeeft heeft deze lift een platform, een plateau. Men loopt of rijdt op niveau A het platform op en aangekomen op niveau B rijdt of loopt men weer van het platform af. De platformliften die wij voor u uitzoeken hebben geen cabine. Het is een open lift. Er zijn platformliften die verticaal bewegen en platformliften die middels een rail langs de trap gaan.

Wat voor platformliften zijn er?

Platformliften zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. De specialisten die Seniorpronto heeft geselecteerd hebben veelal meerdere modellen in het assortiment. Zowel voor gebruik binnen in als ook buiten de woning of een gebouw. Platformliften zijn op te delen in 2 verschillende soorten: de platformliften die verticaal naar boven en beneden bewegen, de Hubliften, en platformliften die middels een rail via de trap gaan. Wij beperken ons op deze pagina tot algemene beknopte informatie. Dit om het orienteren niet onnodig ingewikkeld of stressvol te maken. Wilt u meer technische specificaties wilt ontvangen regelen wij dat direct voor u.

Platformlift voor het
verticaal overbruggen van
hoogteverschillen

De verticale platformlift wordt ook wel de Hublift genoemd. Deze platformlift wordt ingezet om hoogteverschillen verticaal te overbruggen. Het platform van de lift is vanaf 2 zijden
begaanbaar omdat men altijd in de
tegenovergestelde richting van het
platform afgaat als waar men erop
gekomen is. De verticale platformlift
wordt in de regel op het lichtnet
aangesloten. Er zijn echter enkele
varianten die op accu’s werken.
Enkele platformliften met accu zijn
‘mobiel’ in te zetten en daardoor op
meerdere plaatsen te gebruiken. De
verticale platformlift is geschikt voor
zowel vervoeren van personen,
goederen alsook een rolstoel of
scootmobiel. De verticale
platformlift is een open lift zonder
cabine en wordt meestal voor het
overbruggen van kleinere
hoogteverschillen gebruikt.

Platformlift voor gebruik via
de reguliere trap

Deze platformliften zijn zowel voor
in huis als ook voor buiten leverbaar.
Wanneer men een platformlift via
de bestaande trap wil gebruiken
wordt er een rails op de trap of aan
de muur geïnstalleerd. Het platform
beweegt via de rail naar boven of
beneden maar blijft continue
volledig horizontaal. Deze
platformliften zijn zowel leverbaar
voor rechte trappen als ook voor
trappen met een of meerdere
bochten. Deze platformliften zijn
zowel geschikt voor
rolstoelgebruikers als ook voor
personen. Platformliften zijn
tegenwoordig leverbaar in zeer luxe
uitvoeringen die goed in een
woning passen.

Een platformlift buiten?
Veilig en comfortabel de
woning bereiken.

Platformliften worden niet alleen in
huis of in gebouwen gebruikt. Vaak
blijkt dat er juist buitenshuis
hoogteverschillen zijn die lastig te
overbruggen zijn. Dit kan zijn
doordat de woning een hoge entree
heeft of via een trap in de voortuin
te bereiken is. Het komt ook voor dat de entree lager ligt dan de tuin of de straat en ook dan biedt een
platformlift een oplossing.
Platformliften voor buiten zijn ook in
verticale platformliften en
platformliften voor rechte trappen of trappen met een bocht leverbaar.

Voor wie en wat wilt u de platformlift
gebruiken?

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen zijn er 2 soorten platformliften die beiden in meerdere uitvoeringen leverbaar zijn. De keuze is groot en er zijn veel aanbieders in de markt. Seniorpronto helpt u daarom met een stressvrije oriëntatie. Wij hebben specialisten in dienst die exact weten welk soort platformlift geschikt kan zijn. Vandaar dat wij u vragen stellen. Het is belangrijk om aan te geven waarvoor de lift gebruikt gaat worden. Bij een platformlift die via de trap gaat is het belangrijk om te weten of er andere gebruikers zijn die de trap lopend gebruiken.
Hoe opener u bent over waar u de platformlift voor wilt gebruiken hoe gerichter en duidelijker het advies is dat u ontvangt.

Zijn er verbouwingen nodig voor een platformlift?

Een platformlift is vrij eenvoudig te installeren en behoeft zelden bouwkundige aanpassingen mits er oldoende ruimte is. Om echter een gedegen antwoord e geven op bovenstaande vraag zal altijd ter plekke aar de situatie gekeken moeten worden. Er zijn een antal vereisten waaraan voor de installatie, van zowel e verticale platformlift als ook de platformlift voor de rap, voldaan moet worden. Mochten bouwkundige anpassingen nodig zijn dan zijn er een aantal leveranciers die het gehele traject van a tot z begeleiden. Wij helpen u daar graag verder mee.

Wilt u meer weten over financiering of subsidies?

De meeste aanbieders kunnen u informatie over financieringen geven. Een aantal van de aanbieders bieden zelf financieringen aan. Bij het invullen van de adviesaanvraag via de keuzehulp kunt aangeven dat u graag meer wilt weten over de financieringsmogelijkheden. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 071-568 00 21.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidies? Zodra u met een adviseur spreekt kan deze u hier meer informatie over geven. Indien u meteen wilt weten wat mogelijk is adviseren we contact op te nemen met het WMO loket van de gemeente. Daar heeft men de exacte antwoorden over subsidies voor u.

Kort de voordelen van een platformlift op een rij

Eenvoudig alle ruimtes in en om het huis bereiken

Veilig en comfortabel hoogteverschillen overbruggen

Zowel voor in huis/gebouw als ook voor buiten

Perfecte oplossing voor rolstoelgebruikers om hoogteverschillen te overbruggen

Eenvoudig boodschappen of andere zware dingen naar een andere verdieping vervoeren

Platformliften kunnen zowel in bestaande als ook nieuwbouwwoningen geïnstalleerd worden

Een platformlift kunt u alleen, samen of eventueel met een huisdier gebruiken

De lift kan een waardevermeerdering voor uw huis zijn

Eenvoudig & snel verschillende platformliften vergelijken?

Wilt u weten welke platformlift bij u thuis geïnstalleerd kan worden? Wilt u vrijblijvend informatie en offertes ontvangen? Gebruik dan de advies en keuzehulp. Deze doorloopt u en u klikt telkens het icoon van uw keuze aan. Aan het eind vult u uw naam, emailadres en telefoonnummer in. Wij regelen dat u de passende informatie ontvangt. In plaats van uren online zoeken en vergelijken ontvangt u binnen 1 dag alle relevante informatie van gerenommeerde platformlift aanbieders. Heeft u een vraag? Bel ons op 071-568 00 21.