instapbad

Seniorpronto.nl is de ‘eenvoudige’ website voor hulp bij ingewikkelde keuzes. Via de praktische keuzehulp weet u snel en eenvoudig welk instapbad voor u geschikt zou zijn. Wij maken de voorselectie voor u zodat u alleen maar hoeft te vergelijken en eventueel kiezen.

Waarom gebruik maken van Seniorpronto?

Het is belangrijk dat u het juiste instapbad kiest. Passend in uw huidige badkamer en voldoend aan uw verwachtingen. En daar helpen wij u bij. We kunnen u veel vertellen over de verschillende instapbaden, de gebruikte materialen, standaard uitvoeringen en afmetingen maar maakt dat de oriëntatie of keuze eenvoudiger? Het antwoord is nee. In deze fase levert dat veelal extra stress op. We houden het dus eenvoudig. Ons streven is dit hele proces van uitzoeken en eventueel aanschaffen voor u te vereenvoudigen.

Wat is een instapbad?

Zoals de naam aangeeft is het een bad waar men instapt. Instapbaden hebben een deur waardoor men gewoon het bad in kan lopen. Zodra men zich in het bad bevindt sluit men de deur en laat het water in het bad lopen. Na het nemen van het bad laat men al het water wegstromen en kan de deur weer geopend worden. Daarna is het weer eenvoudig uit bad stappen.
Wilt u weer genieten van ouderwets in bad gaan dan is een instapbad een perfecte keuze. Net als de veilige inloopdouche maakt een instapbad uw badkamer levensloopbestendig.

Uw badkamer barrièrevrij maken met een instapbad

Helaas wordt baden of douchen steeds vaker uitgesteld als het bad of de douche een hindernis worden. Het aantal ongelukken dat in de badkamer plaatsvindt is groot. De gevolgen zijn vaak zeer onprettig. Anticipeer door bijtijds een oplossing te zoeken.
Waarom zou u zich het fijne gevoel van baden of douchen onthouden? Het is bekend dat warm water helend is voor
de geest en voor vele fysieke aandoeningen. Door een veilig instapbad te laten installeren kunt u de badkamer weer als vanouds gebruiken.

Snel geïnstalleerd zonder grote verbouwing.

Hoe verloopt de installatie van een instapbad? Het oude bad of de oude douche worden eerst verwijderd. Op de plek van de oude douche of bad wordt binnen 1 dag het instapbad geïnstalleerd. Soms is er aanpassing van het leidingwerk en de afvoer nodig. Dit kan de aanbieder voor u regelen. U kunt binnen 1 dag weer genieten van in bad gaan. Let u bij de keuze van een instapbad er wel op de de aanbieder het oude bad of douche meeneemt. Het is de bedoeling dat u van A tot Z ontzorgt wordt.

Wat voor instapbaden zijn er?

Instapbaden zijn er in vele uitvoeringen en maten. De aanbieders die Seniorpronto heeft geselecteerd hebben veelal meerdere modellen in het assortiment. Hierdoor is het bijna altijd mogelijk een geschikte oplossing aan te bieden. Er zijn instapbaden waarin u languit kunt liggen met behulp van een badlift. Er zijn compacte instapbaden met een hoge zit en er zijn instapbaden met een extra douche gedeelte. De instapbaden worden op de plek van de oude douche of het bad geïnstalleerd.
Voor het bepalen van het soort instapbad is het allereerst nodig om te weten wat voor badkamer u heeft en wat uw wensen zijn.

Lage instapbaden
voor languit badderen

Zoals de naam al aangeeft zijn dit
lage baden. Ze hebben net als de
traditionele baden een lage rand.
Deze instapbaden zijn echter
allemaal van een deur voorzien
waardoor u eenvoudig het bad in en
uit kunt. Is de deur dicht dan kunt u
plaatsnemen in het bad. Voor
eenvoudig zitten en opstaan zijn de
meeste van deze instapbaden
voorzien van een badlift. Hierop
neem u plaats en u laat zich naar de
bodem zakken. Vanaf dat moment
kunt u ouderwets van uw bad
genieten. Bent u klaar met baden?
Dan laat u zich door de badlift
omhoog helpen en laat het water
weglopen. Hierna opent u de deur
en stapt eenvoudig het bad uit.

Hoge instapbaden
voor zittend baden

De hoge instapbaden hebben een
hoge rand. Hierin kan met alleen
zittend een bad nemen of douchen.
Bij een hoog instapbad stapt u
eenvoudig het bad in. U neemt
plaats, sluit de deur en laat het bad
tot de gewenste hoogte vollopen. U
kunt heerlijk genieten van de
warmte en de helende werking van
het warme water. Zittend douchen
behoort in een hoog instapbad ook
tot de mogelijkheden. Bent u klaar
met uw bad dan laat u het water
weglopen, opent daarna de deur en
stapt eenvoudig uit. De hoge
instapbaden zijn vaak wat
compacter van afmetingen omdat
men er niet languit in kan liggen.

Instapbad met
geïntegreerde douche

Bij deze instapbaden is een deel van
het bad wat breder en fungeert als
douche gedeelte.
Bij de instapbaden met
geïntegreerde douche stapt u ook
weer eenvoudig het bad in door de
deur. Deze sluit u achter u en dan
heeft u de keuze: u geniet ofwel van
een liggend bad of van een staande
douche. Het gedeelte waar u doucht
is bij deze baden voorzien van een
douchewand. Deze baden zijn bij
uitstek geschikt voor mensen die
graag douchen en baden maar ook
voor stellen waarvan de ene persoon
graag een douche neemt en de
ander graag in bad gaat.

Kranen, handgrepen & accessoires

Zoals u misschien al online heeft gezien zijn de mogelijkheden enorm. Ook op het gebied van kranen, douches en alle accessoires. We beperken ons bij Seniorpronto.nl echt tot de meest basic informatie.
Ervaring leert dat hoe groter het aanbod des te moeilijker de keuze. Belangrijk is te weten wat voor soort instapbad in uw badkamer past. Daarna komen alle extra’s aan de beurt. Laat u helpen bij het oriënteren. Als u de keuzehulp doorloopt worden een aantal vragen gesteld waardoor onze experts kunnen bepalen welke baden geschikt zijn. U ontvangt vervolgens advies, informatie en offertes op maat. En dit alleen van specialistische bedrijven met jarenlange ervaring.

Wilt u meer weten over financiering of eventuele subsidies?

De meeste aanbieders kunnen u informatie over financieringen geven. Een aantal van de aanbieders bieden zelf financieringen aan. Bij het doorlopen van de keuzehulp kunt aangeven dat u graag meer wilt weten over de financieringsmogelijkheden.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidies?
Zodra u met een adviseur spreekt kan deze u hier meer informatie over geven. Indien u meteen wilt weten wat mogelijk is adviseren we contact op te nemen met het WMO loket van de gemeente. Daar heeft men de exacte antwoorden over subsidies voor u.

Eenvoudig & snel verschillende instapbaden vergelijken?

Wilt u weten welk instapbad voor u geschikt zou zijn en wilt u vrijblijvend informatie en offertes ontvangen? Gebruik dan de advies en keuzehulp. Deze doorloopt u en u klikt telkens de icoon van uw keuze aan. Aan het eind vult u uw naam, emailadres en telefoonnummer in. Wij regelen dat u de passende informatie ontvangt. In plaats van uren online zoeken en vergelijken ontvangt u binnen 1 dag alle relevante informatie van gerenommeerde instapbad aanbieders.