inloopdouche

Seniorpronto.nl is de ‘eenvoudige’ website voor hulp bij ingewikkelde keuzes. Via de advies en keuzehulp weet u snel en eenvoudig welke inloopdouche voor u geschikt zou zijn. Wij maken de voorselectie voor u zodat u alleen maar hoeft te vergelijken en eventueel kiezen.

Waarom gebruik maken van Seniorpronto?

Het is belangrijk dat u de juiste inloopdouche kiest die past in uw huidige badkamer en voldoet aan uw verwachtingen. En daar helpen wij u bij. We kunnen u veel vertellen over de verschillende inloopdouches, de gebruikte materialen, standaard uitvoeringen en afmetingen maar dat maakt dat de oriëntatie of keuze eenvoudiger?

Het antwoord is nee. In deze fase levert dat veelal extra stress op. We houden het dus eenvoudig. Ons streven is dit hele proces van uitzoeken en eventueel aanschaffen voor u te vereenvoudigen.

Wat is een inloopdouche?

Zoals de naam aangeeft is het een douche waar men veilig inloopt. De inloopdouche maakt uw badkamer levensloopbestendig. De bodem van deze douche heeft bijna dezelfde hoogte als de badkamervloer. Hierdoor is het eenvoudig om in de douche te stappen. Naar wens kan de inloopdouche met deur uitgevoerd worden. De inloopdouche wordt veelvuldig geïnstalleerd op de plek van de oude hoge, vaak zeer onveilige, douchebak die soms wel een instap van 25 tot 30cm had. De inloopdouche heeft wanden die voor de oude tegels of de oude muur geplaatst worden.

Snel geïnstalleerd zonder grote verbouwing

Hoe ziet de installatie van een inloopdouche eruit? Het oude bad of de oude douche worden eerst verwijderd. Op de plek van de oude douche of bad wordt binnen 1 dag de inloopdouche geïnstalleerd. De achterwanden van de douche worden voor het bestaande tegelwerk geplaatst waardoor de badkamer er meteen als nieuw uitziet. Slopen en afbikken van oude tegels is niet nodig wat enorm veel lawaai en puin scheelt. U kunt dus werkelijk binnen 1 dag weer genieten van douchen.

Wat voor inloopdouches zijn er?

Inloopdouches zijn er in vele uitvoeringen en maten. De aanbieders die Seniorpronto heeft geselecteerd hebben veelal meerdere modellen in het assortiment. Hierdoor is het bijna altijd mogelijk een geschikte oplossing aan te bieden. De douches worden op de plek van de oude douche of het bad geïnstalleerd. Er zijn budget douches maar ook zeer luxe inloopdouches. Afhankelijk van de afmetingen van de inloopdouche kan ook iemand in een rolstoel zelfstandig douchen. Wij beperken ons hier tot beknopte informatie. Alle beschikbare informatie omschrijven kan uitzoeken onnodig ingewikkeld en stressvol maken. Als u wilt weten wat er bij u mogelijk zou zijn in de badkamer zorgen wij dat u gratis en vrijblijvend advies op maat krijgt.

De douchevloer:
van kunststof tot
mineraalcomposiet

Het belangrijkste deel van de
inloopdouche is de douchevloer.
Deze kan uitsluitend voor veiligheid
en functionaliteit worden gekozen.
Wanneer het esthetische aspect
meespeelt zijn er zeer mooie en luxe
uitvoeringen mogelijk. Te denken
valt hierbij aan natuursteen en
mineraalcomposiet. Afhankelijk van
de ruimte, het doel en het budget
zijn er zeer veel uitvoeringen. Let er
altijd op dat u een douchevloer kiest
met standaard anti slip bodem.

De wandpanelen:
van kunststof tot
mineraalcomposiet

Onderdeel van de veilige
inloopdouche zijn de wandpanelen.
Deze maken het mogelijk om
eenvoudig en snel uw badkamer
aan te passen. Wandpanelen zijn net
als de vloeren in verschillende
materialen leverbaar. Afhankelijk
van het soort inloopdouche varieert
de keuze tussen kunststof en
mineraalcomposiet. De
wandpanelen worden op maat
gemaakt passend bij de vloer van de
inloopdouche.

Kranen, handgrepen,
accessoires en wat
nog meer?

Zoals u misschien al online heeft
gezien zijn de mogelijkheden
enorm. Ook op het gebied van
kranen, douches en alle accessoires.
We beperken ons bij Seniorpronto.nl
echt tot de meest basic informatie.
Hoe meer de mens ziet en leest des
te ingewikkelder wordt de keuze.
Laat u helpen bij het oriënteren en
beslissen. Als u de keuzehulp
doorloopt worden een aantal vragen
gesteld waardoor onze experts de
aanbieders kunnen selecteren die u
echt kunnen helpen. Dit scheelt u
een hoop uitzoekwerk en u kunt
erop vertrouwen dat u goed
geadviseerd wordt.

Wilt u meer weten over financiering of subsidies?

De meeste aanbieders kunnen u informatie over financieringen geven. Een aantal van de aanbieders bieden zelf financieringen aan. Bij het invullen van de adviesaanvraag via de keuzehulp kunt aangeven dat u graag meer wilt weten over de financieringsmogelijkheden.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidies?
Zodra u met een adviseur spreekt kan deze u hier meer informatie over geven. Indien u meteen wilt weten wat mogelijk is adviseren we contact op te nemen met het WMO loket van de gemeente. Daar heeft men de exacte antwoorden over subsidies voor u.

Eenvoudig & snel verschillende inloopdouches vergelijken?

Wilt u weten welke inloopdouche voor u geschikt zou zijn en wilt u vrijblijvend informatie en offertes ontvangen?
Gebruik dan de advies en keuzehulp. Deze doorloopt u en u klikt telkens de icoon van uw keuze aan. Aan het eind vult u uw naam, emailadres en telefoonnummer in. Wij regelen dat u de passende informatie ontvangt. In plaats van uren online zoeken en vergelijken ontvangt u binnen 1 dag alle relevante informatie van gerenommeerde huislift aanbieders.